20 april 2017
18:45

Landala IF

Referat: Fässbergs IF - Landala IF

Arenan för dagen var den mycket fina Åbyvallen. En arena byggd för att husera ett par hundra åskadare, men inte att spela fotboll när det blåser lite. Detta vet jag sen barnsben från såväl bandybanan som fotbollsplanerna, där inte sällan de lila stått som motståndare i ungdomsåren.

Truppen var som vanligt stark, trots ett par sena återbud.

Anders
Oscander, Aidan, Tom, Tobbe
Axel, Patrik (C), Matte, Max
Perta, David

Bänk: Lars, Pablo, Simon, Jack
Vi visste på förhand att ett ungt och spelskickligt Fässberg gärna bygger sitt spel från sittande mittfältare så vi flyttade ner Perta att stänga den ytan. Detta fungerande relativt väl men istället sökte Fässberg den raka bollen i djupet från ytterback. Första fem skapade Fässberg ett par tre hörnor men utan att hota. Istället ska vi få första riktiga läget när David i sjätte minuten kommer helt fri med Fässbergs reslige målvakt. David försöker rulla bollen under nämnde herre men målvakten hinner ner. Surt! Istället för ledning kommer kallduschen direkt. I kraftig medvind landar en djupledsboll bakom backlinjen och Anders kommer på mellanhand. Detta till trots räddar han men returen rullar ut till en fristående Fässbergsspelare som kan bredsida in bollen i öppet mål.
Vi fortsätter skapa halvchanser, Niclas har ett skott tätt utanför, Pablo likaså och Tobbes inlägg mot bortre krysset kan precis plockas ner. Efter 25 minuter dimper bollen på nytt ner bakom vår backlinje, Tom tvingas riva ner Fässbergs spelare och straffen är given, men straffen slås utanför och Anders är där om bollen varit innanför ramen. Vi har fortsatt svårt att etablera spel, bollen rullar knappt i motvinden och de annars fina fötterna är någon annanstans.
Nästa långboll från Fässberg resulterar i 2-0 efter en kall lobb över Anders. Bollen i stolpen och Aidan är så när på att rensa innan han får en knuff i ryggen och bollen i mål. Bänken upprörd men spelarna protesterar inte.
Halvlek, vi samlar i sann division 6-anda snabbt ihop oss för att prata ihop oss men blir överraskade när de lilaklädda beger sig in i omklädningsrummet. Stärkta av den extra kylan öppnar vi piggt, Fässberg är inte att känna igen sig alls. Efter andra hörnan på kort tid fastnar bollen i straffområdet i vad som känns som en evighet. Ett skott, ett till, Jack trycker till och vi är säkra på mål men Davids rygg i vägen och bollen ut till Max som dunkar in den, 2-1 och endast tre minuter spelade i andra. Med målet växer vi, Fässberg ser fortsatt bleka ut och söker fortsatt långt. Anders får stå för ett par fina räddningar som håller kvar oss i matchen och Tom och Aidan har betydligt bättre koll när bollarna istället stannar i vinden.
Patrik kommer till skott från 30 meter men utan resultat, Matte tätt över.
Nästa chans kommer i form av en frispark från runt 25 meter, frisparken perfekt slagen och dyker mot målvaktens vänstra stolpe. Trots sin storlek kommer målvakten ner tillräckligt mycket för att tippa ut bollen till hörna.
Nästa bra chans kommer efter en fin kombination på vänster sidan och Mattes inlägg möts på bortre av Axel vars skott räddas på mållinjen av sista backen. Perta får en fin chans på huvudet men nicken över. Tiden går och när vi ska flytta om laget för en sista anstormning får vi höra att matchuret och domarens klocka visar helt olika tid, tiden rinner ifrån oss och matchen slutar 2-1. En match med två helt olika ansikten i respektive halvlek mycket beroende av snålblåsten på Åbyfälter.

Surt med en ny uddamålsförlust samt att det fina spelet från träningarna inte ger resultat på träningarna, positivt att vi detta till trots inte tappar huvudet.